Streeknieuws

Harpspeelster Merle (14) in finale Prinses Christina Concours

Foto: Pixabay

DE STEEG – De 14-jarige Merle van der Lijke uit De Steeg heeft een plek in de finale van het Prinses Christina Concours bemachtigd. Ze wist de jury met haar harpspel te betoveren.

Afgelopen maanden deden honderden jonge musici uit het hele land mee aan de selecties van het Princes Christina Concours. De halve finale vond zaterdagavond plaats in het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag.

Elke halvefinalist mocht 10 minuten voor jury en publiek spelen. Er werden zeven finalisten gekozen, onder wie Merle. Op 14 april is de finale.

Wie Merle wil horen spelen, kan de finale bijwonen in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Daarnaast speelt ze eind mei op het ZOOM Kamermuziekfestival.
Eervolle vermelding

Niet alleen de finalisten werden bekendgemaakt. De jury kende ook een aantal eervolle vermeldingen toe, bijvoorbeeld aan Norea Quirijnen, een 14-jarige altvioliste uit Zutphen. Commissaris van de Koning Jaap Smit van Zuid-Holland sprak de jonge musici toe.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten