Het Rhedens De Tender krijgt vignet Gezonde School

Foto: Het Rhedens in Dieren

RHEDEN – Praktijkschool Het Rhedens De Tender heeft het vignet Gezonde School behaald. Dit vignet is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.

Zo zorgt De Tender voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én de school heeft aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Daarnaast heeft De Tender speciale aandacht voor het themacertificaat voeding. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet: gezonde lunches, aandacht voor gezonde voeding tijdens de lessen, een gratis watertappunt en regelmatig gratis fruit in de schoolkantine.