Historische dagwandeling rond Rosendael

Kasteel Rosendael Rozendaal
Foto: archief Studio Rheden

ROZENDAAL – Dit is een tocht voor wandelaars met een lange adem. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt deelnemers op woensdag 24 april mee tijdens een dagtocht door de bossen van Rosendael. Het wordt een wandeling met aandacht voor de geschiedenis van het vroegere landgoed Rosendael (buiten het kasteelterrein).

Tijdens deze wandeling maken de wandelaars kennis met wat vroeger behoorde tot de uitgestrekte bossen in eigendom van de kasteelheer van Rosendael.

Wie wist dat dit terrein ca. 10.000 ha bestreek? De route voert langs diverse markante punten in het terrein zoals de Beekhuizense Beek, oude gebouwen en de heide. De boswachter kan bovendien alles vertellen over het nut en het belang van de bossen.

Deelnemers dienen zelf een lunch en drinken voor onderweg mee te nemen. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar en start om 10 uur op de parkeerplaats van kasteel Rosendael.

De wandeling van 6 uur heeft een afstand van ongeveer 15 km. Deelname kost 5 euro. Reserveren niet nodig. Kijk voor meer info op www.glk.nl/activiteiten.