Calisthenicspark in Spankeren

Foto: Gemeente Rheden

SPANKEREN – In de Kanaalzone aan de van Rensselaerweg in Spankeren opent op zaterdag 18 mei een Calisthenicspark. In dit parkje sport je in de buitenlucht. Na de officiële opening om 12.00 uur door Marc Budel, wethouder sport, zijn er demonstraties en kunnen geïnteresseerden zelf aan de slag met de toestellen.

Ook staan er zaterdag battles tussen atleten uit de wereldtop van Calisthenics op het programma.

Het Calisthenicspark bestaat uit toestellen waarmee je kracht, coördinatie en lenigheid traint. Dit doe je met je eigen lichaamsgewicht en zogenoemde ‘bars’ (stangen). Je kunt eenvoudig beginnen met bijvoorbeeld opdrukken, maar ook indrukwekkende, turnachtige hang en –zwaaibewegingen maken.

Demonstratie zijn er door door initiatiefnemer Rico Mesa, voormalig wereldkampioen Melanie Driessen en Calisthenicskampioen uit België, Dieter Vandereyd

Het idee voor een Calisthenicspark komt van Rico Mesa uit Dieren. Hij behoort tot de wereldtop in Calisthenics: “In Calisthenics kun je je creativiteit kwijt. Je hebt geen halters of gewichten nodig, alles gebeurt met je eigen lichaamsgewicht. Iedereen kan het doen, dat vind ik mooi aan de sport.”