Streeknieuws

Middachten krijgt ruim twee ton restauratiesubsidie

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – Landgoed Middachten in De Steeg krijgt eenmalig subsidie voor het restaureren, verduurzamen en verbeteren van de bestemming. Met deze subsidie van € 223.500, – draagt provincie Gelderland bij aan het in standhouden van monumenten én stimuleert zij het functioneel (her)gebruik en verduurzaming van de historische gebouwen.

Op het landgoed Middachten wordt de Rijksmonumentale appelschuur met de omliggende tuin gerestaureerd. De appelschuur wordt een woonhuis waarbij de cultuurhistorische waarde blijft behouden. De nieuwe bestemming zorgt ervoor dat het monument ook in de toekomst wordt onderhouden.

De appelschuur met de omliggende tuin is goed zichtbaar vanaf de opengestelde wandelpaden op het landgoed.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten