‘Verborgen Talenten’ worden ontdekt in de gemeente Rheden

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

DIEREN – Kunstproject Verborgen Talenten is in maart van start gegaan in de gemeente Rheden. Deelnemers krijgen lessen aan huis en (her)ontdekken zo, samen met een vrijwilliger, hun eigen beeldende kunsttalenten. Cultuurbedrijf RIQQ kon op 6 mei de vijfde deelnemer voor dit bijzondere project inschrijven.

Bij vrijwilliger Sarah is de match met deelnemer Gerdie succesvol: ‘We werken fantastisch samen op. Zij inspireert mij en ik haar. Haar energie is er weer en de zin om uit te proberen en terug te vallen op haar talent ook.’ Na de eerste 3 kennismakingslessen zijn Sarah en Gerdie dan ook verder gegaan met het vervolg van nog eens 12 lessen, waar ze op een laagdrempelige manier hun gedeelde passie voor beeldende kunst beoefenen.

Het maatjesproject wordt begeleid door beeldend kunstenaar Marionne Lufting uit Velp. Voordat de lessen van start zijn gegaan hebben de vrijwilligers onderling kennis gemaakt en training gekregen van Marionne. Vervolgens zijn vrijwilligers en deelnemers gekoppeld en zijn de lessen onder begeleiding van Marionne opgestart.

Verborgen Talenten is een project van Cultuurbedrijf RIQQ en richt zich op inwoners uit de gemeente Rheden voor wie de drempel hoog is om deel te nemen aan reguliere cursussen. Vanaf september worden er – naast een nieuwe ronde beeldende kunst – ook schrijf lessen aangeboden. Deelnemers en vrijwilligers kunnen het hele jaar aangemeld worden bij Cultuurbedrijf RIQQ, ook als ze interesse en affiniteit hebben met een andere kunstdiscipline.

Cultuurbedrijf RIQQ heeft dit project kunnen starten met een bijdrage van de gemeente Rheden en het Oranje Fonds. Meer informatie over Verborgen Talenten is te vinden op de website www.cultuurbedrijfriqq.nl.