Beroemde personen thuis op Middachten

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

DE STEEG – Koningin Wilhelmina, de overgrootmoeder van koning Willem Alexander. Willem III, stadhouder van de republiek van de Verenigde Nederlanden én koning van Engeland. Samen met andere beroemde historische personen kijken de portretten je vanaf 30 mei (Hemelvaartsdag) aan in de oranjerie van Landgoed Middachten in De Steeg.

Landgoed Middachten is een groot particulier landgoed, dat al meer dan 800 jaar in familiebezit is. Het is compleet met bossen, landbouwgronden, boerderijen en een volledig ingericht kasteel, te midden van prachtige tuinen. In het kasteel bevindt zich een omvangrijke collectie portretten.

Al deze portretten zeggen iets over de wereld waarin de bewoners van Middachten zich door de eeuwen heen bewogen. De beroemdste personen uit de collectie zijn van 30 mei t/m 30 september in de vorm van een fotocollage te zien in de oranjerie van Middachten.

De portrettenexpositie in de oranjerie van Middachten is te bezichtigen van 30 mei t/m 30 september. Kasteelrondleidingen worden gegeven op alle zondagen in juli en augustus om 13.30 en 15.00 uur. Tijdens alle rondleidingen wordt extra aandacht besteed aan de geschilderde portretten. Kijk voor meer info op www.middachten.nl.