Middachten open tijdens Dag van het Kasteel

Foto: Kasteel Middachten

DE STEEG – Op de Dag van het Kasteel op 10 juni (2de Pinksterdag) opent Landgoed Middachten in De Steeg ook de deuren voor het grote publiek. Dan zijn de tuinen geopend van 10.30 tot 16.30 uur. Om 12.00 en 15.00 uur kan deelgenomen worden aan een tuinrondleiding. Het kasteel is geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid door het kasteel, er zijn geen rondleidingen.

Landgoed Middachten is een groot particulier landgoed, dat al meer dan 800 jaar in familiebezit is. De huidige eigenaar is de 25ste generatie. Middachten is een compleet ensemble met bossen, landbouwgronden, boerderijen en een volledig ingericht kasteel, te midden van prachtige tuinen.

Bovendien is het nog steeds volop in bedrijf. Tijdens de Dag van het Kasteel is iedereen van harte welkom om de tuinen te bewonderen of het kasteel te bezichtigen.

Het huidige kasteel Middachten is eind 17de eeuw gebouwd op de plek van een middeleeuwse voorganger. Doordat kasteel Middachten nooit is verkocht, is de inboedel bewaard gebleven. Het is dan ook volledig ingericht met authentieke meubels en voorwerpen. Kasteel Middachten is geen museum, maar een bewoond huis.

Expositie
In het kasteel bevindt zich een omvangrijke collectie portretten. Al deze portretten zeggen iets over de wereld waarin de bewoners van Middachten zich door de eeuwen heen bewogen. De beroemdste personen uit de collectie zijn in de vorm van een fotocollage te zien in de oranjerie van Middachten.