Grote brand bij fietsenfabriek Gazelle in Dieren

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Woensdagmiddag rond 14.15 uur is er een brand uitgebroken op het terrein van fietsenfabriek Gazelle in Dieren. De brandweer heeft de brand inmiddels opgeschaald naar een grote brand. De rookpluim is tot in de wijde omgeving te zien.

Het lijkt erop dat het dak van het pand aan de Wilhelminaweg in brand staat. De brand is vermoedelijk ontstaan door werkzaamheden op het dak. In de bewuste loods liggen banden en velgen opgeslagen. Ook zouden er zonnepanelen in de brand staan.

Foto: Studio Rheden

De brandweer is ter plaatse om te blussen. Daarbij worden onder meer hoogwerkers en vier tankauto’s ingezet. Het gebouw is meteen ontruimd; al het personeel staat buiten. Volgens de brandweerwoordvoerder zijn er geen gewonden gevallen. Rond 15.00 uur was de brand onder controle.

Foto: Studio Rheden

Bij fietsenfabrikant Koninklijke Gazelle werken ongeveer 450 medewerkers. De Gazelle produceert 250.000 fietsen per jaar en bestaat al sinds 1892.

Foto: Omroep Gelderland