Zonnepanelen veroorzaken grote brand bij Gazelle in Dieren

Foto: Omroep Gelderland

DIEREN – De enorme brand die woensdagmiddag uitbrak op het dak van fietsfabrikant Gazelle in Dieren, is ontstaan door zonnepanelen. Dat zegt de brandweer na onderzoek. Tachtig van die panelen hadden vlam gevat.

De brand aan de Wilhelminaweg werd rond 14.17 uur gemeld. De vlammen sloegen uit het dak en ook kwam er veel zwarte rook vrij. De brandweer heeft het vuur met behulp van twee hoogwerkers geblust. De medewerkers van Gazelle waren door bedrijfshulpverleners al naar buiten geleid.

Zonnepanelen liggen er al enige tijd
Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt dat op de plek waar de brand gewoed heeft, zonnepanelen liggen. Volgens het bedrijf liggen de panelen al enige tijd op het dak. Hoe de brand precies is ontstaan, is volgens de woordvoerder nog niet duidelijk.

Foto: Studio Rheden

In het pand alleen waterschade
De brand heeft zich beperkt tot het dak. De omvang van de schade in de opslagloods is nog niet bekend. De woordvoerder van Gazelle zegt dat er in het pand alleen sprake is van waterschade.

Volgens de brandweer gebeurt het steeds vaker dat daken in brand vliegen door zonnepanelen. Eind mei raakte een woning in Nijkerk nog zwaar beschadigd door brandende zonnepanelen op het dak.