Streeknieuws

Bernadette Hakken uit Ellecom ruimt 100.000 peuken op

Foto: Omroep Gelderland

DIEREN – Al ruim een jaar lang raapt Bernadette Hakken uit Ellecom elke dag sigarettenpeuken van de straat. Vrijdagmorgen bij de veerstoep in Dieren stond de teller op 100.000. Inderdaad, ze heeft alle peuken geteld. Dit moment ging niet ongemerkt voorbij. Gemeente Rheden was ook hierbij aanwezig.

Een impressie met foto’s en verhalen is later op haar facebook pagina ‘Het Peukenmeisje’ te vinden. Met deze actie wil ze zo duidelijk maken hoeveel troep er door ontstaat.

Gewapend met een knijptang en emmer raapt Het Peukenmeisje, zoals ze tegenwoordig genoemd wordt, peuken op. Ze rookt zelf niet, maar weet hoe schadelijk de resten van de sigaret ook voor de natuur zijn. Daarom had ze zich voorgenomen één jaar lang peuken op te ruimen, waar ze ook komt.

‘Er worden jaarlijks in Nederland zo’n 60 miljard sigarettenpeuken op de grond gegooid’, weet Bernadette. Volgens haar zitten in één zo’n peukje genoeg gifstoffen om acht liter water behoorlijk te vervuilen.

Foto: Omroep Gelderland

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten