Wegen op de Posbank weer open na opruimen stormschade

Foto: Omroep Gelderland
RHEDEN – Alle toegangswegen naar de Posbank bij Rheden zijn weer begaanbaar. Dat meldde de gemeente vrijdag nadat ook de Holleweg weer toegankelijk was gemaakt. Omgevallen bomen en afgebroken takken veroorzaakten op dinsdag 4 juni een ravage op de Posbank toen een tornado over de omgeving trok.

Veel wegen raakten geblokkeerd en daarom sloot de gemeente het natuurgebied tijdelijk af. Wegen als de Schietbergseweg, de Beekhuizenseweg en de Diepsteewaren waren binnen enkele dagen weer begaanbaar. Toeristen konden daardoor ook de horecagelegenheden op de Posbank weer bereiken.

Deze week is ook de Holleweg opgeruimd, aldus de gemeente. Het was de laatste toegangsweg waar nog sprake was van stormschade.

Omgewaaide bomen langs lanen, maar ook middenin de bossen. Dronebeelden van de Posbank na de tornado van vorige week dinsdag zijn indrukwekkend.

Dat de tornado wel 90 kilometer heeft afgelegd, was al bekend. Dat het weersverschijnsel voor heel wat schade en ellende zorgde, is ook duidelijk. Hoe die schade er op de Posbank dan uitziet vanuit de lucht, dat is te zien in onderstaande dronebeelden.

De beelden zijn gemaakt door filmbedrijf Drone-Gld, dat dinsdag samen met Natuurmonumenten de Posbank op ging om de schade vanuit de lucht vast te leggen.

foto: Drone-GLD