Streeknieuws

Crowdfunding voor herstel Rhedense voetbalvereniging na tornado

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – De kleedkamers van SC Rheden zijn totaal verwoest door de tornado die op dinsdag 4 juni over het dorp heen raasde. Dat zegt clublid Sjors Zuiderhoek, die samen met mede-lid Huib Hermsen een crowdfunding start. De vrienden willen 160.000 euro ophalen voor herstel.

Foto: Omroep Gelderland

‘Naast het kleedgebouw is er veel schade rondom het veld en de accommodatie ontstaan’, zegt Zuiderhoek. Hij wil dat zijn kinderen en volgende generaties kunnen blijven genieten van de voetbalvereniging. Het bestuur was direct enthousiast over het initiatief.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Ze hopen door zoveel mogelijk aandacht de benodigde 160.000 euro bij elkaar te krijgen. ‘We willen een filmpje maken met bekende Rhedense voetballers als Phillip Cocu, Henk ten Cate en Martin Laamers. Die willen vast wel meewerken.’ Ook bedrijven worden benaderd om bij te dragen.

Foto: Omroep Gelderland

Mocht de actie niet slagen dan gaat de opbouw volgens Zuiderhoek zeker langer duren. ‘En ik vraag me af of de vereniging dan wel in ere hersteld zal worden.’

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten