Middachten zoekt vrijwilligers voor de zomer

Foto: Anke Opdam

DE STEEG – De oranjerie van landgoed Middachten biedt ‘s winters plaats aan kuipplanten die gevoelig zijn voor vorst. Na de ijsheiligen gaan ze weer naar buiten en sinds Hemelvaartsdag is de oranjerie weer omgetoverd tot een ontvangstruimte met theeschenkerij.

Bezoekers kopen hier hun toegangskaartje, drinken hier koffie/thee, kopen er een souvenir en kunnen er terecht met vragen. Om dit allemaal mogelijk te maken werken in de oranjerie zo’n 30 vrijwilligers als gastheer of –vrouw. Voor dit seizoen zijn extra vrijwilligers nodig.

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

Middachten is op zoek naar vrijwilligers die bij voorkeur ervaring hebben in de horeca. Daarnaast moeten ze bereid zijn zich te verdiepen in het landgoed, zodat ze vragen van bezoekers kunnen beantwoorden. De gastheer of –vrouw moet gemiddeld een dagdeel in de twee weken beschikbaar zijn. Meer info is te vinden op www.middachten.nl.