Ellecom heeft weer een muziektent na ruim 2 jaar

Foto: Omroep Gelderland

ELLECOM – Er kan weer flink getoeterd en gepingeld worden in de muziektent in Ellecom. De nieuwe muziektent is zondagmiddag feestelijk geopend. Op oudejaarsavond 2016 brandde de tent tot de grond toe af.

Theo van Brakel is erg blij dat de tent er weer staat. De voorzitter van de Oranjevereniging keek erg uit naar de openingshandeling: ‘We hebben een tijd lang zonder gezeten en je merkte gewoon sinds de oude muziektent weg is dat er iets mist op het plein. Dit is het Dorpsplein, het kloppende hart en dat hart heeft gewoon minder geklopt al die tijd.’

Belangrijke ontmoetingsplek
De oude muziektent is waarschijnlijk verwoest door vuurwerk. Sinds 1948 nam de muziektent een centrale plaats in op het dorpsplein van Ellecom. De muziektent was een belangrijke ontmoetingsplek voor inwoners en verenigingen. Onder meer de Ellecomse Oranjevereniging en muziekvereniging Excelsior waren er vaak te vinden.

De leden van muziekvereniging Excelsior staken de koppen bij elkaar en kwamen met het idee om op 2 april 2018 een benefietconcert te houden. Met de opbrengst hoopte de vereniging weer een nieuwe muziektent neer te kunnen zetten. Dat is dus gelukt.