Open Nederlands Schaakkampioenschap in Dieren

Foto: archief Martin de Jongh

DIEREN – De 18-jarige Lucas van Foreest is al jaren een populaire deelnemer bij het Open Nederlands Schaakkampioenschap in Dieren. Dit jaar heeft zijn komst naar sportcomplex Theothorne extra cachet: vorige week werd hij Nederlands kampioen.

De talentvolle schaker zal van 23 juli tot en met 1 augustus de strijd aanbinden met onder meer acht collega-grootmeesters en veertien meesters. Reeds meer dan 30 buitenlandse spelers hebben zich aangemeld voor de Open Groep.

Het toernooi herbergt ook dit jaar weer bekende nevenactiviteiten als Dimitri Reinderman’s popquiz (donderdagavond 25 juli), het Open OSBO-snelschaakkampioenschap (vrijdagavond 26 juli) en een rapidtoernooi op zaterdag 27 juli.

In alle groepen beginnen de partijen dagelijks om 13.00 uur. Op donderdag 1 augustus begint de laatste ronde om 12.00 uur, de officiële sluiting is rond 18.00 uur. De toppartijen van het Open NK zijn ook online te volgen.