Streeknieuws

Wateroverlast in Rheden: straten ondergelopen, treinverkeer plat

Foto: Persbureau Heitink

DE STEEG – De hevige regenval van vrijdag zorgt voor wateroverlast in de provincie. Vooral in de gemeente Rheden zijn er problemen.

Het gemeentehuis in De Steeg is ontruimd en het treinverkeer is stilgelegd omdat een overweg blank staat. Ook veel wegen staan onder water en zijn er kelders ondergelopen, laat een woordvoerster van Veiligheidsregio Gelderland-Midden weten.

Het treinverkeer tussen Arnhem en Dieren ligt stil door een overwegstoring, meldt de NS. Dit duurt naar verwachting tot 19.00 uur.

Foto: Persbureau Heitink

Diverse posten opgeroepen
‘Het regent momenteel meldingen bij ons’, aldus de woordvoerster. Het gebied rond Velp, Rheden en De Steeg lijkt volgens haar het zwaarst getroffen door de regenval.

De brandweer is druk bezig de meldingen weg te werken. Er zijn diverse posten uit de regio opgeroepen om mee te helpen.

Het gemeentehuis werd om 16.30 uur ontruimd vanwege wateroverlast, zegt een woordvoerster van de gemeente. De mensen die nog aanwezig waren, kregen het verzoek het pand te verlaten. De exacte reden is nog onduidelijk.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten