Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Robert van der Beek

Foto: Kindervakantiebouwdorp Rhevak Rheden

RHEDEN – Burgemeester Carol van Eert heeft vrijdagavond een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Robert van der Beek. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt bij de afsluiting van het kinderbouwdorp Rhevak; op het veld bij de Kanovijver aan de IJsselsingel 95 in Rheden.

Van der Beek werkt al vanaf 1983 tot heden als vrijwilliger bij de Stichting Rhevak. Deze stichting organiseert jaarlijks het kindervakantiebouwdorp in Rheden, waaraan twee- tot driehonderd kinderen deelnemen.

Van der Beek is het centrale aanspreekpunt voor de gemeente, de brandweer, de scouting, de ouders van de kinderen en voor de sponsoren. Hij regelt de begeleiding van de kinderen, het vervoer en de stalling van het materiaal en de huur van de tenten. Hij coördineert de op- en afbouw en de afsluiting van de kampen. Het hele jaar is hij actief met onder andere het regelen van de sponsoren en het bedenken van de thema’s en activiteiten. Daarnaast zorgt hij er voor dat de jonge generatie de ruimte krijgt om binnen de stichting nieuwe initiatieven te ontplooien.