Spelende kinderen vinden oude bom in Velp

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Drie spelende kinderen vonden afgelopen weekend een granaat of bom uit de Tweede Wereldoorlog op het bouwterrein van het nieuwe zwembad in Velp. Hun grootvader wil dat de gemeente onderzoek doet.

Bij de bouw van het nieuwe zwembad komt een hoop zand uit de afgraving. Die enorme zandbult is aantrekkelijk voor kinderen die zomervakantie vieren. Zo aantrekkelijk, dat zelfs het bouwhek ze niet tegen kon houden. ‘Een vriend van mij viel van die berg, op die bom’, vertelt Amy (14).

‘Het was heel spannend, op een gegeven moment gingen we wel iets afstand houden’ zegt ze. Ook Jos Aalders, de grootvader van Amy’s vriendjes Devano en Dean, schrok ervan. ‘Ik zag dat het een echte was, dus ik zei: terugleggen en de politie bellen.’

‘Er liggen er meer’
‘Als je ziet wat voor een berg er ligt’, zegt Aalders. ‘Dit zijn van die granaten die per dozijn worden afgeknald, dus er liggen ongetwijfeld nog meer.’

Wat Aalders betreft gaat de gemeente het bouwterrein nog eens grondig nalopen, voor ze verder gaat met bouwen. ‘Voor de veiligheid van de buurt, de naastgelegen sportschool. Alles.’

De gemeente Rheden is om een reactie gevraagd. Op maandagmiddag is die nog niet gegeven.