De processierups is nog steeds niet verdwenen

Foto: Martin Slijper

RHEDEN- Wie dacht dat de processierups al was verdwenen heeft het mis. Waarschijnlijk is men nog een maand bezig met de bestrijding van de rups in de gemeente Rheden. Op dit moment zijn de ongediertebestrijders in Rheden nog steeds bezig met het opruimen van de nesten van de processierups.

Mensen die getroffen zijn door de processierups, kunnen het beste een goedkoop zalfje gebruiken om de pijn te verzachten. De ongediertebestrijders van Nationale Bomenbank hadden ook nog een bijzondere tip, een föhn.

Een hete föhn op de huid zou de eiwitten in de brandhaartjes doen stollen, onschadelijk maken en de uitslag wegnemen. Er is echter geen gedegen onderzoek naar gedaan. Kijk wel uit, want een föhn dicht op de huid kan brandwonden veroorzaken en een föhn helpt niet tegen de huiduitslag zelf.

Neem je huid af met plakband of kledingroller. Zalven met menthol, aloë vera of calendula werken tegen de jeuk.