Gemeente Rheden krijgt glasvezel in buitengebieden

Foto: Pixabay

RHEDEN – Enkele buitengebieden in de gemeente Rheden worden ook aangesloten op glasvezel. Het gaat om 130 adressen die mogelijk voor eind 2020 worden aangesloten door ‘Glasvezel Buitenaf BV’.

Dit zijn voornamelijk het buitengebied tussen Velp en De Steeg, boven Rheden langs. Hierbij horen ook wat uitlopers naar de Veluwezoom, ongeveer tot aan de Posbank. En daarnaast het buitengebied in de ‘driehoek’ Ellecom, Doesburg en Giesbeek.

Het is mogelijk dat inwoners en/of bedrijven niet benaderd zijn hiervoor. Meestal komt dat omdat er dan al andere aanbieders actief zijn, zoals Ziggo of KPN of er ligt misschien al coaxkabel of glasvezel in de grond dat alleen nog naar het huis of bedrijf getrokken moet worden. Dan moet er contact gezocht worden met de huidige provider.

Inwoners en/of ondernemers die toch denken dat ze toch in aanmerking komen voor een aanbod via Glasvezel Buitenaf kunnen contact zoeken met het bedrijf via www.glasvezelbuitenaf.nl.