Film ‘The Reader’ over laaggeletterdheid in Filmhuis Dieren

Foto: Studio Rheden

DIEREN – In de Week van de Alfabetisering brengen Taalhuis Veluwezoom en Filmhuis Dieren laaggeletterdheid onder de aandacht met de film ‘The Reader’. De film draait op dinsdag 10 september om 20.00 uur in Filmhuis Dieren tegen de gereduceerde prijs van 3 euro.

De film gaat over Michael, die op 15-jarige leeftijd een gepassioneerde maar heimelijke affaire heeft met de veel oudere Hanna. Hun relatie wordt intenser wanneer ze hun gezamenlijke liefde voor boeken ontdekken. Maar op een dag is Hanna spoorloos verdwenen. Jaren later ontdekt Michael een diep geheim over de vrouw die hij ooit liefhad…

Steeds meer mensen hebben moeite met lezen en schrijven. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen onvoldoende taal- en digivaardigheid om mee te komen in het dagelijks leven. Geld opnemen, een sollicitatiebrief schrijven of een boodschappenlijstje maken. Deze alledaagse dingen zijn lastige opgaves voor mensen met een taalachterstand. Daarom organiseert Stichting Lezen en Schrijven net als voorgaande jaren de Week van de Alfabetisering.