Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op

Foto: Pixabay

RHEDEN – In de gemeente Rheden zijn in ”De Week van de Alfabetisering’ verschillende activiteiten om inwoners de kans te geven beter te leren lezen, schrijven en rekenen.

Nederland telt 2,5 miljoen laaggeletterden en ongeveer 4.000 daarvan wonen in de gemeente Rheden. Gewone dingen als pinnen, WhatsAppen, een sollicitatiebrief schrijven of een boodschappenlijstje maken, is dan erg lastig. Daarom organiseert Stichting Lezen en Schrijven van 9 tot en met 15 september ‘De Week van de Alfabetisering’ om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

Onder de noemer Durf! zet de Stichting zich tijdens deze week in voor een positieve leercultuur en een leven lang ontwikkelen. Het doel is laaggeletterdheid te verminderen door zo veel mogelijk mensen te bereiken om het probleem bespreekbaar te maken.

Activiteiten in de gemeente Rheden
In het Filmhuis in Dieren is op dinsdagavond 10 september om 20.00 uur de film ‘The reader’ te zien voor maar 3 euro. Ook is er een kraam van het Taalhuis aanwezig voor taaladvies.

Op woensdag 11 september bakt de Koekbakbar van 10.00 tot 12.00 uur letterkoekjes bij de Dekamarkt aan de Zwarteweg in Rheden. Inwoners kunnen meehelpen met bakken. Wethouder Ronald Haverkamp bakt tussen 11.00 en 12.00 uur een letterkoekje mee.

Op donderdag 12 september is er een inloopspreekuur bij het Taalpunt in de bieb in Dieren. Dit inloopspreekuur is er elke week. Het Taalpunt helpt inwoners die beter willen worden in lezen, schrijven of rekenen.