Tientallen mensen doneren geld voor beeld Audrey Hepburn in Velp

Foto: Gety Hengeveld

VELP – Tientallen mensen hebben gereageerd op een oproep om geld te doneren voor het bronzen beeld van filmster Audrey Hepburn dat op zaterdag 14 september wordt onthuld aan de Rozendaalselaan in Velp. Het Comité Beeldje Audrey Hepburn kwam 1500 euro tekort.

Audrey Hepburn overleed in 1993. De laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog woonde ze als tiener in Velp. Ze maakte daar de Hongerwinter mee, schuilde dagen en nachten in een kelder voor de bombardementen, zag doden en gewonden en vierde op 16 april 1945 de bevrijding. Tijdens interviews vertelde de actrice vaak over deze tijd.

Het bronzen beeld, dat herinnert aan haar tijd in Velp, wordt in de bloementuin van De Nieuwe Beukenhof geplaatst. Dat appartementengebouw staat op de plek van de villa waar Audrey Hepburn in de oorlog woonde.

Het beeld, dat de jonge Audrey als danseres voorstelt, is gemaakt door de Velpse beeldhouwster Yvon van Wordragen. Tijdens de onthulling worden ook tientallen vrouwen verwacht die tijdens de oorlog dansles kregen van de toen jonge Audrey.