Museum Rheden in Oorlogstijd opent zaterdag haar deuren

Foto: Rheden In Oorlogstijd

VELP – Het museum Rheden in Oorlogstijd opent op zaterdag 14 september de deuren  voor bezoekers. Het tijdelijke museum is te vinden in Velp aan de Hoofdstraat 75. Het museum is gratis te bezoeken en geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur tot en met 8 mei 2020.

De collectie van het museum verandert elke drie maanden. Het eerste kwartaal is het thema Slag om Arnhem en de evacuatie van die stad, het tweede kwartaal staat de Joodse (onderduik)geschiedenis centraal en in het laatste kwartaal gaat het vooral over de bevrijding.

Elk kwartaal zijn er ook bijzondere activiteiten zoals lezingen, optredens en workshops. Het museum is vooral bedoeld voor inwoners van de gemeente Rheden en ook voornamelijk gevuld met spullen uit de oorlog, beschikbaar gesteld door inwoners uit de gemeente.

Hierdoor spelen de ervaringen en belevingen van Rhedense inwoners en/of hun familie een hoofdrol in de collectie. Maar natuurlijk zijn ook inwoners van andere gemeenten van harte welkom. Kijk voor meer informatie op FB.