Beter Nederlands leren lezen en schrijven in de Bibliotheek Dieren

Foto: IKC De Holtbanck

DIEREN – Volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven kunnen vanaf 12 september weer wekelijks terecht in de Bibliotheek Dieren om ‘gratis’ te oefenen met de Nederlandse taal. Aan de hand van de lesmethode ‘Succes!’, ontwikkeld door Taal voor het Leven, helpen vrijwilligers volwassenen met het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden.

Doorstart op de donderdagochtend
De conversatiegroep ‘Lezen en schrijven met Succes’ in de Bibliotheek Dieren startte in 2017 op de dinsdagmiddag, als onderdeel van het destijds nieuw opgerichte Taalhuis.

Voor wie?
De methode ‘Succes!’ sluit aan bij ieder taalniveau of taalprobleem. Je oefent de Nederlandse taal aan de hand van praktische onderwerpen. Bijvoorbeeld: het regelen van bankzaken, kinderen helpen met school of veilig werken. In groepjes van maximaal 12 deelnemers leert ieder op zijn eigen niveau en tempo. De activiteit is voor álle Nederlandssprekende volwassenen die hun taalvaardigheden willen verbeteren.

Meedoen?
De bijeenkomsten ‘Nederlands lezen en schrijven met Succes!’ vinden iedere vanaf 12 september donderdag van 9.30 tot 11.00 uur plaats in de Bibliotheek Dieren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Bibliotheek Dieren. Deelname is gratis.