Lezing over koper in het Gelders Geologisch Museum

Foto: Herman Heskamp
Deel dit artikel:

VELP – In in het Gelders Geologisch Museum vindt op zondag 15 september om 14.00 uur een lezing plaats door Kees Mak over koper. Aanmelding voor de lezing is niet nodig. Het Gelders Geologisch Museum is te vinden aan de Parkstraat 32 in Velp. 

Koper is een metaal dat we allemaal uit het dagelijkse leven kennen. Vroeger moest er koper worden gepoetst. In de meeste huishoudens zijn nu nog wel gebruiksvoorwerpen met koper te vinden. Voor mineralenverzamelaars neemt koper een vooraanstaande plaats in. In veel mineralen komt namelijk koper voor, zoals in malachiet en azuriet.

Kees zal in zijn lezing onder meer ingaan op de ontdekking, toepassing en opmerkelijke eigenschappen van koper, maar ook op mineralen met koperverbindingen. Meer informatie staat op: geologischmuseum.nl

redactie@studiorheden.nl