Open Monumentendag in Dorpskerk Spankeren

Foto: Studio Rheden

SPANKEREN – Dit jaar is het Open Monumentendag in het weekend van 14 en 15 september. Het thema dit jaar is ‘Plekken van plezier’ : naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier?

In de Dorpskerk krijgt het thema vorm in een presentatie over plaatsen en activiteiten van plezier en vermaak. Daarnaast is er een filmpje uit de jaren 1950-1960 te zien, onder andere, van de speeltuin bij ‘De Luchte’.

De Open Monumentendagen worden in Spankeren gecombineerd met activiteiten van de Oudheidkundige Kring Rheden Rozendaal. Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de Kring worden in alle dorpen van Rheden en Rozendaal cultuurhistorische weekenden georganiseerd. In Spankeren is dit weekend, ook in de Dorpskerk, een expositie over de gebeurtenissen in het dorp tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

Op zondagmiddag is er een historische wandeling langs acht bijzondere graven op het kerkhof. Dorpskerk Spankeren is op zaterdag 14 september geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Zondag 15 september open tussen 12.00 en 17.00 uur.