Rhedens college van B&W informeert over bezuinigingen

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Inwoners van de gemeente Rheden kunnen op woensdag 2 oktober om 19.30 uur naar het gemeentehuis in De Steeg komen. Het college van de gemeente Rheden vertelt daar over de begroting 2020 – 2023 en de bezuinigingsmaatregelen die zij daarin heeft opgenomen.

Net als ongeveer alle gemeenten in Nederland kampt ook de gemeente Rheden met grote tekorten vanwege onder andere de toenemende kosten voor jeugd en de WMO. Om geen tekorten op de meerjarenbegroting te hebben, moet gemeente Rheden flink bezuinigen en dat gaat gaan de burgers voelen in hun portemonnee.

Daarom zijn alle mogelijke maatregelen in beeld gebracht. Tijdens de informatieavond vertelt het college welke maatregelen nodig zijn om te zorgen dat de gemeente Rheden de komende jaren niet steeds weer te maken heeft met financiële tekorten. Bezoekers krijgen deze keer ook de gelegenheid om vragen te stellen en ideeën te bedenken.

Maar uiteindelijk beslist de gemeenteraad toch over de begroting en dus ook over de bezuinigingen. Maar dat gebeurt pas op 12 november. Op 22 oktober debatteert de gemeenteraad er eerst over. Inwoners en belangstellenden zijn ook tijdens deze avond welkom. Mensen die willen inspreken tijdens de vergadering op 22 oktober moeten zich vooraf melden bij de griffie van de gemeente.