Voorlezen uit oorlogsdagboeken

Foto: Rheden In Oorlogstijd

VELP – In het pop-up museum ‘Rheden in Oorlogstijd’ wordt zaterdag voorgelezen uit oorlogsdagboeken van Steven Jansen uit Velp en van Toon Vallen uit Dieren. Zij hielden gedurende de oorlogsjaren nauwgezet bij hoe de oorlog verliep, hoe zij persoonlijk die tijd beleefden en welke impact dat op hun leven had.

Beiden bieden een zeer indrukwekkend en intiem kijkje in de zwarte jaren van de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder is dat de dagboekfragmenten mede worden voorgelezen door nazaten van de auteurs: Jetty Jansen en Charla Vallen.

Walter Jansen verzorgt de introductie van de voorleessessies die beginnen om 14.00, 15.00 en om 16.00 uur. Het voorlezen gebeurt in de jaren ’40 stijl ingerichte van het museum aan de Hoofdstraat 75 in Velp. Zowel het museum als het voorlezen zijn zaterdag 28 september gratis te bezoeken.