Landgoed Middachten krijgt grote bijdrage voor restauratie

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

DE STEEG – Zes historische gebouwen krijgen van Provincie Gelderland een financiële bijdrage voor restauratie waaronder ook het landgoed Middachten in De Steeg.

De provincie wil met deze subsidie helpen om de monumenten in stand te houden en er daarnaast voor zorgen dat ze niet leegstaan maar ook echt in gebruik blijven. Landgoed Middachten in De Steeg krijgt zo’n 145.000 euro voor de restauratie van de werkplaats en de squashbaan.  De erfgoedsubsidies komen uit de subsidie regeling Functioneel Erfgoed 2019.

Voor de subsidieregeling Functioneel Erfgoed 2019 is veel belangstelling. Met het beschikbare budget van 13,5 miljoen euro konden niet alle aanvragen gehonoreerd worden. Provinciale Staten hebben daarom vlak voor de zomer nog eens 13,1 miljoen euro extra beschikbaar gesteld. Tot nu toe hebben 40 projecten en 18 onderzoeken geld gekregen.