Posbank Cross-Duathlon start zaterdag om 10 uur in Velp

Foto: Posbank Cross-Duathlon

VELP – De zesde editie van de Posbank Cross-Duathlon start zaterdag 28 september met een recordaantal deelnemers. Maar liefst 800 atleten afkomstig uit alle windstreken van Nederland maken zich op voor een mooise Cross-Duathlon wedstrijd.

Vanaf scoutingterrein De Markesteen bij Buitenplaats Beekhuizen in Velp zal er vanaf 10:00 uur in meerdere kleine groepen worden gestart. Vanaf 13:00 uur zijn er enkele aparte ‘elite’-startseries met de snelste deelnemers.

Multisport-evenement
De Posbank Cross-Duathlon is een offroad multisport-evenement bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. Met als uitvalsbasis het terrein van scoutinggroep Markesteen en Buitenplaats Beekhuizen in Velp staat het evenement garant voor een unieke sfeer.

Naast vele recreatieve deelnemers zullen ook enkele toppers uit het (cross)duathlon-circuit acte de présence geven.

Afstanden
De pittige ‘Lange afstand’, ook wel bekend als de Koninginnen afstand, bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. De deelnemers kunnen de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Hoogteverschil
Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de vele hoogtemeters die moeten worden bedwongen. Voor de deelnemers aan de ‘Korte afstand’ wachten er circa 300 hoogtemeters. Deelnemers aan de lange afstand kunnen zich opmaken voor ruim 500 hoogtemeters. Het parcours gaat over het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld. Het parcours is zeer afwisselend met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes.

Kijk voor meer info op www.posbankcrossduathlon.nl.