Burgemeester reikt Koninklijke Erepenning uit aan Velpsche Woudloopers

Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden. Foto: Martin de Jongh

VELP – Burgemeester Carol van Eert heeft zaterdagmiddag een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan het bestuur van de ‘Scoutinggroep De Velpsche Woudloopers en de Olmen’. De uitreiking vond plaats tijdens het familieweekend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in het clubhuis aan de Beekhuizenseweg 73a in Velp.

De ‘Scoutinggroep De Velpsche Woudloopers en de Olmen’ is opgericht op 1 januari 1919 en behoort tot de oudste Scoutinggroepen van Nederland, ooit bekend geworden onder de naam Padvinderij. De oudste openbare groep van Velp heeft bijna 100 leden.

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.