Wethouder Budel gaf startsein voor schone rivieren en oevers in Rheden

Veerpontje in Rheden. Foto: Studio Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden gaat zich samen met vrijwilligers inzetten om het afval in de uiterwaarden te onderzoeken. Hiervoor gaf Marc Budel, wethouder Natuur en Openbare Ruimte, zaterdagmorgen tijdens de Landschapsdag Rheden het startsein bij Veerpont Rheden.

De gemeente Rheden ligt aan de IJssel en heeft ongeveer 30 km aan oever. Er werken al veel vrijwilligers aan schone oevers in Rheden. Door de deelname aan Schone Rivieren levert Rheden een bijdrage aan het landelijke onderzoek naar de herkomst van het afval. Daarbij wil zij de opruimacties gaan begeleiden zodat de gehele oever schoon blijft.

Bij de veerpont in Rheden konden de bezoekers zien wat de plannen zijn voor de uiterwaarden tussen Arnhem en Giesbeek. Meer informatie is te vinden op www.rheden.nl/ldr.