Oud-wethouder Ap Lammers opent schaakkampioenschap

Foto: ONK / Peter Boel

DIEREN – Elke schakende inwoner van Rheden en Rozendaal is uitgenodigd om op zaterdag 5 oktober in Theothorne mee te strijden voor de gemeentelijke titel Schaakkampioen of Jeugdkampioen van de gemeente Rheden/Rozendaal. Oud-wethouder Ap Lammers zal het toernooi openen.

Het toernooi wordt voor de 69ste keer gehouden voor iedereen die kan schaken. Zowel voor clubschakers als voor thuisschakers, schoolschakers, jeugdschakers en computerschakers.

De titelverdediger is Martijn Boele van de Velpse Schaakvereniging. Hij werd al drie keer gemeentelijk Schaakkampioen. Bij de jeugd (tot 20 jaar) is Pieter Verhoef, ook van VSV, al vaker Jeugdkampioen geweest. In 2017 zelfs de beste speler van jong én oud!

Dit jaar heeft de Schaakvereniging Theothorne het organisatiestokje van de Velpse Schaakvereniging overgenomen. Het toernooi vindt plaats in Zalen- centrum Theothorne aan het Callunaplein 77 in Dieren.

Oud-wethouder Ap Lammers opent het toernooi om 10.00 uur. Er worden zes versnelde schaakpartijen (rapid) gespeeld. De huidige wethouder Marc Budel heeft de eer om het toernooi om 17.00 uur af te sluiten met de prijsuitreiking.