Nieuwe rotonde op Arnhemsestraatweg alweer aangepast

Foto: Studio Rheden

VELP – De rotonde aan de Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en Nordlaan is donderdag door de gemeente Rheden aangepast. Sinds de opening in mei van dit jaar zijn er al diverse ongelukken geweest waarbij ook regelmatig mensen gewond zijn geraakt. Buurtbewoners hebben al diverse malen gewonde fietsers geholpen na een ongeval op het rotonde.

“Ik ben blij dat ze er nu wat aan doen, jaren lang zijn hier nooit ongelukken gebeurd en nu maken we het elke maand mee”, aldus een buurtbewoner. “Maar of de aanpassingen helpen is de vraag. Fietsers zijn hier gewoon niet veilig”.

Foto: Studio Rheden

Volgens de gemeente Rheden is de rotonde wel veilig. “Tijdens het ontwerpen van de nieuwe inrichting van de weg stond verkeersveiligheid al centraal. Dit hebben wij laten toetsen in de praktijk. Uit de praktijktoets blijkt dat het ontwerp werkt zoals verwacht”, zo meldt een voorlichter van de gemeente.

“De Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en Nordlaan zijn veilig. Wel zijn er een aantal punten bij de rotonde geconstateerd waarbij de veiligheid door aanpassingen verbeterd kan worden.”

Aanpassingen
Op de rotonde is de geleiding van de verschillende weggebruikers nu beter door de fietsers en de auto’s op de rotonde duidelijker te scheiden. Hiervoor zijn enkele geleiders en markeringen aangepast volgens de gemeente. Ook de aansluiting van het fietspad van de parallelweg op de rotonde is aangepast om de voorrangssituatie te benadrukken.

De aanpassing zorgt er ook voor dat de snelheid van de fietsers eruit gehaald wordt. Die reden altijd met volle vaart het rotonde op waardoor een ongeluk in een klein hoekje zat, zoals op de foto’s hieronder te zien is.

Foto: Studio Rheden
Foto: Studio Rheden
Foto: Studio Rheden