Burgemeesters bij plechtigheid monument Pinkeberg

Foto: Gety Hengeveld / Stichting Velp voor Oranje

VELP – Zonder vorm van proces werden op 25 oktober 1944 drie moedige Arnhemmers gefusilleerd. Uit respect voor deze drie mensen worden vrijdag 25 oktober 2019 om 11.00 uur bloemen gelegd bij de gedenksteen aan de Pinkenbergseweg op de grens van Velp en Rozendaal.

Omdat de fusillade 75 jaar geleden plaats vond, heeft burgemeester Weststeijn van Rozendaal dit jaar haar collega’s van Arnhem en Rheden uitgenodigd om bloemen te leggen, net als in 1993 toen het monumentje werd onthuld.

Tijdens de eenvoudige plechtigheid worden jaarlijks op deze dag – ook in aanwezigheid van familie en vrienden van nabestaanden – bloemen gelegd door vertegenwoordigers van Stichting Velp voor Oranje / 4 Mei Comité Velp, De Geërfden van Velp en scouts van De Velpsche Woudloopers.