Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal in 30 huiskamers

Foto: Pixabay

RHEDEN – In Velp en Rozendaal klinkt op zondagmiddag 27 oktober overal muziek tijdens het ‘Muziek aan Huis Festival’. In dit festival treden opkomende en gearriveerde muzikale talenten op voor dorpsgenoten.

Tijdens het Muziek aan Huis Festival wordt niet gespeeld in officiële zalen, maar in huiskamers van particulieren die hun woning openstellen én in twee woon-zorginstellingen. Op iedere plek zijn drie optredens van elk maximaal 30 minuten.

Iedereen kan naar eigen zin en smaak een programma samenstellen en van optreden naar optreden wandelen of fietsen. Er is ook gedacht aan dorpsgenoten die minder mobiel zijn.

Muziek aan Huis is een festival voor en door dorpsgenoten. De muziek wordt gemaakt door mede-dorpsbewoners of muzikanten die op een andere manier een band hebben met Velp of Rozendaal.

Alle genres komen aan bod, instrumentaal en vocaal, van klassiek tot popmuziek, van jazz tot luisterliedjes en ga zo maar door. Sommige optredens zijn solo, maar er zijn ook duo’s, allerlei bands, koren en ensembles.

In totaal openen 24 ‘echte’ grote en kleine huiskamers hun deuren, maar ook in de woon- en zorginstellingen Nieuw-Schoonoord en Lorentzhuis wordt muziek gemaakt. Natuurlijk voor de bewoners, maar ook anderen kunnen daar komen luisteren.

Andere bijzondere locaties met muziek die past bij de verschillende sferen zijn het Kasteel en de Kerk in Rozendaal en de Tuin van Sjef in Velp. Tenslotte voor wie avontuurlijk is ingesteld aan de rand van Velp is er een stal met muziek waarvan het publiek kan genieten en de koeien hopelijk niet schrikken.

Het festival wil de saamhorigheid in de dorpen bevorderen. Dat geldt ook voor wie niet zo makkelijk zelfstandig van huis kan. Als hulp vragen aan buren, vrienden of kennissen niet lukt, kan gebruik worden gemaakt van enkele busjes die door de organisatie beschikbaar worden gesteld.

Dan is er geen vrije keus uit de huiskamers mogelijk, maar er zijn wel drie verschillende routes. Dit vervoer aanvragen is mogelijk tot uiterlijk 20 oktober via www.mah-velprozendaal.nl.

Om 12:00 uur opent de burgemeester van Rozendaal mevrouw Ester Weststeijn het festival in de Serre van Rozendaal (bij de kerk).