Rheden wil maximumsnelheid op A348 omlaag

Foto: screenshot dronebeelden YouTube

RHEDEN – De maximumsnelheid op de A348 moet terug van 120 naar 100 kilometer per uur. Dat moet gelden voor het hele traject tussen de A12 en de afslag Dieren / Doesburg. De gemeenteraad droeg wethouder Gea Hofstede dinsdagavond unaniem op hiervoor te lobbyen bij de provincie.

Redenen voor de snelheidsverlaging liggen onder meer in milieuaspecten. Zo moet dit de uitstoot van stikstof en CO2 verminderen, en de luchtkwaliteit verbeteren. Ook zou geluidsoverlast worden beperkt en de verkeersveiligheid en doorstroming bevorderd.

Natura 2000
De A348 ligt in de buurt van de Veluwe en natuurgebieden die behoren tot het beschermde Natura 2000. De snelweg ligt in zijn geheel op Rhedens grondgebied. Toch gaat de provincie over een eventuele verlaging van de snelheid. Voor 17 december moet de wethouder de gemeenteraad informeren over de voortgang van haar poging om dat voor elkaar te krijgen.