Wethouder Dorus Klomberg plant eerste boom in Rheden

Dorus Klomberg van D66 Rheden. Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Leerlingen van groep 6 en 7 van de Mauritiusschool uit Rheden gaan op woensdagochtend 13 november een klein voedselbos planten in de Zuidflank. Om 9.15 uur geeft wethouder Dorus Klomberg het startschot en plant samen met de leerlingen de eerste boom.

Daarna gaan de kinderen onder begeleiding van medewerkers van IVN en de gemeente Rheden één of meer bomen planten. In het voedselbos worden 19 bomen geplant die deels of helemaal eetbaar zijn: van perenboom tot acaciaboom.

In het voorjaar 2020 realiseert gemeente Rheden in de Zuidflank (tegenover IJsselsingel 190 ) ook een natuurspeelplek. Deze speelplek komt op het veld bij de Rhevak. Het voedselbosje is een onderdeel van deze natuurspeelplaats.