Zaterdag Sinterklaasintocht in Rheden

Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De Goedheiligman en zijn gevolg komen op zaterdag 16 november aan in het dorp Rheden. Het wordt dit jaar een speciale editie in het kader van 75 jaar Bevrijding.

Kort na de oorlog werd de Sint ingehaald door onze bevrijders in hun jeeps en andere legervoertuigen. Dit jaar zal Sinterklaas gebruik maken een authentiek militair amfibievoer / vaartuig, een zogenaamde DUKW. De Pieten rijden mee in nog drie andere oude legervoertuigen.

Het gratis kinderfeest begint om 11.15 uur in het Partycentrum “Ons Huis” aan het Meester B. van Leeuwenplein, waar de clowns Max en Sjappie een speciale show zullen geven, gericht op kinderen tot en met 8 jaar.

Na de show zullen de Wegwijspieten de kinderen in de zaal ophalen om samen in optocht naar de muziektent te vertrekken, onder begeleiding van de speciaal voor de intocht samengestelde gelegenheidsband, bestaande uit muzikanten van het Rhedense Fanfare Corps en de March & Showband Rheden.

De stoet vertrekt om 12.15 uur van Ons Huis via de Schoolweg, Groenestraat en de Veerweg naar de muziektent, waar de Sint met zijn Pieten zal aankomen om 12.30 uur. Na de begroeting zal Sinterklaas samen met alle kinderen in optocht via de Apollostraat, Dorpsstraat en Groenestraat naar Het Wapen van Rheden gaan.

Daar wordt hij officieel welkom geheten door onze burgemeester Carol van Eert en Anne Bruger van Centrum Rheden. De grote stoel zal weer klaarstaan en Sint zal de tijd nemen voor een kort praatje, het maken van een foto of het in ontvangst nemen van tekeningen en verlanglijstjes.