Stijging van aantal ongelukken in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – In drie jaar tijd zijn in Velp 274 ongelukken geteld en dat aantal blijft maar stijgen. Bij 2 ongevallen vielen doden te betreuren, 21 keer slachtoffers werden naar het ziekenhuis vervoerd. De afgelopen jaren zijn in Velp steeds meer ongevallen geregistreerd. In 2016 ongeveer 60, 2017 ruim 95 en 2018 ruim 115 ongelukken per jaar.

In Rheden zijn 51 ongelukken geteld waarvan 11 slachtoffers naar het ziekenhuis werden vervoerd. En in Dieren gebeurde 100 ongelukken waarvan 12 mensen naar het ziekenhuis moesten, zo meldt RTL Nieuws.

Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. Mogelijk is het aantal ongelukken nog groter. Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden.

Uit de onderzochte ongelukkencijfers blijkt dat Rijkswaterstaat in de afgelopen drie jaar in Nederland een toename ziet van het aantal dodelijke ongevallen op kruispunten. Het merendeel van de dodelijke ongevallen gebeurt op kruispunten binnen de bebouwde kom. De Hoofdstraat in Velp staat overigens nog steeds in de top 10 van de gevaarlijkste wegen van de provincie Gelderland.

Dit nieuws is volgens RTL Nieuws gebaseerd op alle geregistreerde ongelukken in Velp, niet alleen die op kruispunten. Bij 79 procent van de ongevallen in Velp zijn personenauto’s betrokken.