Streeknieuws

Hoofdstraat Velp in top 10 gevaarlijkste wegen van Gelderland

Foto: Studio Rheden

VELP – De Hoofdstraat in Velp staat in de top 10 van de gevaarlijkste wegen van de provincie Gelderland. Dit blijkt uit cijfers, afkomstig van verkeerskundig ICT-bureau VIA, dat ruim 43.000 lokale, provinciale en rijkswegen onder de loep nam.

In de drukke winkelstraat wordt vaak te had gereden. Mensen ergeren zich ook veel aan chauffeurs van bestelauto’s. Die parkeren de busjes overal op het fietspad en de stoep om maar een pakje af te leveren. Omdat de politie weinig controleert wordt de kans op ongelukken veel groter.

Top tien meest onveilige trajecten in Gelderland
Voor het overzicht van onveilige trajecten is niet alleen gekeken naar de hoeveelheid ongevallen en (dodelijke) slachtoffers, maar ook de gereden snelheden. Om de wegen eerlijk met elkaar te vergelijken zijn het aantal slachtoffers afgezet tegen de weglengte en verkeersdrukte.

1. Deventerweg (Zutphen)
2. Misterstraat, Misterweg (Winterswijk)
3. A28 (Ermelo, Putten)
4. Larenseweg, Markeloseweg (Lochem)
5. Matenpoort (Apeldoorn)
6. N318 (Aalten, Winterswijk)
7. Terborgseweg (Doetinchem)
8. Molenweg (Nijmegen)
9. Hoofdstraat (Velp)
10. Costerweg, Havenafweg, Nude (Wageningen)

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van STAR, een samenwerkingsverband van de politie en verzekeraars.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten