Wethouder Marc Budel geeft vrijkaartjes aan pleeggezinnen

Wethouder Marc Budel van het CDA. Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Pleeggezinnen zijn hard nodig. Zij geven kinderen een warme en liefdevolle plek die zij nodig hebben. De gemeente Rheden wil haar waardering naar deze pleeggezinnen uitspreken met gratis vrijkaartjes aan ruim dertig pleeggezinnen.

Daarom overhandigt wethouder Marc Budel zelf in het gemeentehuis in de Steeg aan 1 van de gezinnen donderdag twee vrijkaartjes om een voorstelling van het RIQQ te bezoeken. De andere pleeggezinnen ontvangen daarna ook de vrijkaartjes.

De gemeente Rheden telt 33 pleeggezinnen, die – tijdelijk – bij willen springen voor kinderen die het moeilijk hebben. Een warme plek in een ander gezin, waar het kind zich –  tijdelijk-  ‘thuis’ mag voelen. Het liefst dichtbij, in hun vertrouwde omgeving.