Burgemeester reikt Koninklijke onderscheidingen uit

Burgemeester Carol van Eerrt van de PvdA. Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – De burgemeester van Rheden en de burgemeester van Rozendaal hebben vrijdagavond Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan leden van de vrijwillige brandweer. Ze zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse huldigingsavond van de brandweer in het gemeentehuis in De Steeg.

Onderstaande brandweermensen ontvingen uit handen van de burgemeesters Carol van Eert en Ester Weststeijn de versierselen die bij deze Koninklijke onderscheiding horen.

Uit Dieren zijn dat: Appie Cornelissen, Gert Jan Striekwold en Peter Rusch. Uit Rheden: Harold Danen, Alex Berendsen, Arwin Verhoef en Erald Willems. Uit Velp: Michaël Artz, Hugo de Koning, Ad de Ruiter, Eric Holkamp, Bernd Jas, Marco Poelert, Mike Zevenbergen en Mart Zweers. Uit Rozendaal: René Bierman.

Voor de heren Holkamp, Zevenbergen en Zweers betekent dit ook het afscheid van de vrijwillige brandweer. Eric Holkamp is ruim 29 jaar actief geweest als vrijwilliger, Mike Zevenbergen ruim 30 jaar en Mart Zweers ruim 40 jaar.

Voor alle gedecoreerden geldt dat zij zich al meer dan 20 jaar hebben ingezet voor de vrijwillige brandweer en daarmee een bijdrage hebben geleverd aan de openbare orde en veiligheid in hun woonplaats en in de regio.