Nog maar 90 kilometer per uur rondom Velperbroek

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Op de IJsselbrug naast knooppunt Velperbroek tussen Velp en Duiven mag je vanaf komend jaar nog maar 90 kilometer per uur. De maximumsnelheid gaat naar beneden om de bruggen te ontzien, tot ze in 2022 worden gerenoveerd. Dat maakt Rijkswaterstaat bekend.

De rijstroken worden anders ingedeeld. De brug met de betonnen constructie gaat van vier naar vijf rijstroken en de twee stalen bruggen worden om-en-om ontzien.

Een rijstrook minder
Het verkeer in de richting van Duitsland kan dan gebruikmaken van vier rijstroken, net als nu. Het verkeer in de richting van Arnhem en Utrecht gaat gebruik maken van drie in plaats van vier rijstroken.

De IJsselbruggen in de A12 moeten worden gerenoveerd vanwege de toenemende verkeersdruk die de komende jaren wordt verwacht. Na de renovatie, zijn de constructies volgens Rijkswaterstaat dertig jaar vrij van onderhoud. De renovatie wordt op dit moment voorbereid.