Lezing over Ster van Bethlehem tijdens Zilveren Zondag

Foto: Pixabay

VELP – De kersttijd is een toepasselijk moment om ons te verdiepen in het mysterie van de ‘Ster van Bethlehem’. Dat gebeurt met een lezing op zondag 8 december 2019 van 14.30 tot 16.30 uur in de kapel van woonzorgcentrum Nieuw-Schoonoord in Velp.

Deze lezing wordt door de Bibliotheek Veluwezoom, Cultuurbedrijf RIQQ, Filmhuis Dieren en boekhandel Jansen & de Feijter georganiseerd voor senioren, onder de titel Zilveren Zondag. De lezing bijwonen kan voor 6 euro. Reserveren is niet nodig.

Volgens de Bijbel leidde de bijzondere ster drie wijzen de weg naar het Oosten, naar de stal van Bethlehem. Zij zagen daarin een teken dat de koning der Joden geboren was. Maar de Bijbel is een religieuze tekst, geen historisch verslag. Want, wat was die ster eigenlijk? Een samenstand van heldere planeten? Een supernova? Is er een astronomische verklaring voor deze bijzondere ster? In de loop der eeuwen zijn hierover veel artikelen geschreven, congressen georganiseerd en ruzies uitgevochten.

Aan de hand van de werking van het zonnestelsel en de kennis die mensen rond het begin van de jaartelling hadden over het bovenmaanse gaat Hans van Onzen op deze zondag op zoek naar antwoorden over deze wonderlijke ster.