Dieren Noord-Oost start actie voor een AED

Foto: Radaruitvoering

DIEREN – Het Wijkplatform Dieren Noordoost (DiNO) en de Spar aan de Cederlaan zijn een grote inzamelingsactie gestart om in Dieren Noordoost een AED te krijgen. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting proberen ze bij buurtbewoners geld op te halen om zo samen een levensreddende AED te kopen.

Volgens de initiatiefnemers is er in Dieren Noord geen enkele geregistreerde en altijd toegankelijke AED.

“Wij vinden dat dat niet kan en daarom maken wij ons sterk voor een AED in Dieren-NO. Samen met de buurtbewoners zorgen we ervoor dat het geld bij elkaar komt en dat we levens kunnen redden.”

Ruim 70% van alle mensen krijgt een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED.

Actie
Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is. De actie is hier vinden. (project: Cederlaan 6951 Dieren).

Vrijwilligers gezocht
Zodra de AED er hangt, de verwachting is begin januari, moeten er ook vrijwilligers zijn die hem kunnen bedienen. Daarvoor is het wijkplatform nog op zoek naar mensen die een reanimatiecursus hebben gevolgd of die deze cursus willen volgen. Belangstellenden kunnen zich melden bij het wijkplatform. De actie duurt duurt tot 31 december.