Gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek Dieren

Foto: Pixabay

DIEREN – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze persoonlijke digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem. Daarom biedt de Bibliotheek Dieren vanaf 14 januari een vierdelige gratis cursus Digisterker aan.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Je leert stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid. Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst.

En je leert hoe je toeslagen aanvraagt of online een afspraak maakt samen met een gratis werkboek. Om te kunnen deelnemen aan de cursus moet je enige ervaring hebben met het werken met internet en kunnen omgaan met een toetsenbord en een muis.

Cursusdata en –tijden
dinsdag 14 januari van 14.00 tot 16.00 uur (start)
dinsdag 21 januari van 14.00 tot 16.00 uur
dinsdag 28 januari van 14.00 tot 16.00 uur
dinsdag 4 februari van 14.00 tot 16.00 uur

Kijk voor meer info op www.bibliotheekveluwezoom.nl/digisterker. Van te voren aanmelden is noodzakelijk.