Schade door vuurwerk in Rheden verdubbeld

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – In de gemeente Rheden is de schade bij de jaarwisseling door vuurwerk verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. Die bedraagt dit jaar 14.000 euro. Het gaat om schades aan afvalbakken, verkeersborden en ander meubilair. Burgemeester Van Eert wil dus een vuurwerkverbod.

Ondanks dat alle afvalbakken voor de jaarwisseling waren afgesloten, zijn er toch 15 beschadigd, laat de gemeente Rheden weten. Het vervangen kost bijna 9.000 euro. De afvalbakken zijn volgens de gemeente vernield door ‘zeer zwaar vuurwerk’.

Ook verschillende verkeersborden zijn beschadigd. Dit levert Rheden een kostenpost op van zo’n 5.000 euro. Het valt de gemeente op dat in het dorp Rheden slechts één schade is geconstateerd.

Burgemeester Carol van Eert van Rheden baalt en schaart zich achter collega’s die een vuurwerkverbod willen: ‘Ik vind het jammer dat het schadebedrag zo hoog is. Elke euro, is één euro te veel. Het kost de gemeenschap veel geld dat we nu niet aan andere zaken kunnen uitgeven. Een landelijk vuurwerkverbod zou hiervoor een oplossing kunnen zijn.’